Bakłażan Chiński Gorący I Kwaśny
Gorący i kwaśny Chiński bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 144 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 106 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubi to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz olej roślinny, sól, długie bakłażany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Bakłażan Chiński Na Gorąco (Bakłażan), oraz Chiński bakłażan na wynos w pikantnym sosie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kostki bakłażana w dużej misce i posyp solą. Napełnij wystarczającą ilością wody do przykrycia i odstaw na 30 minut. Dobrze spłukać i osuszyć na ręcznikach papierowych.
W małej misce, wymieszać razem sos sojowy, ocet winny czerwony, cukier, pieprz chile, skrobia kukurydziana i olej chili. SOS odstawić na bok.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni lub wok na średnim ogniu. Smaż bakłażana, aż będzie miękki i zacznie brązowieć, 5 do 10 minut.
Wlać sos, gotować i mieszać, aż sos będzie gęsty, a bakłażan będzie równomiernie pokryty.