Bakłażan Bolognese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj bakłażana Bolognese. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 421 kalorii, 18g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wina, oliwy z oliwek, fettuccine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bakłażan Bolognese, Bakłażan Bolognese, oraz Bakłażan Cukinia Bolognese.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, 1/4 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczka pieprzu, i wołowina; gotować 10 minut lub aż wołowina jest rumiane, mieszając pokruszyć wołowinę.
Dodać bakłażan, czosnek, 1/4 łyżeczka soli, i pozostałe 1/4 łyżeczka pieprzu; gotować 20 minut lub aż bakłażan jest bardzo delikatny, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 2 minuty, stale mieszając.
Dodaj wino; gotować 1 minutę, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać pomidory; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 10 minut, mieszając od czasu do czasu i rozbijając pomidory w razie potrzeby.
Dodaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli i ocet z czerwonego wina.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając 1 łyżkę soli koszernej do wody do gotowania.
Drenaż. Makaron wymieszać z sosem; posypać liśćmi bazylii.