Baklava Rolowana, Baklava Orthi

Baklava Rolowana, Baklava Orthi
Walcowane Baklava, Baklavan Orthi jest Wegetariańskie przepis z 64 porcjami. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 0g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, miód, ciasto filo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 6%. Spróbuj Baklava Rolowana, Baklava Rolowana, oraz Najłatwiejsza Baklava Rolowana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki syropu w rondlu ze stali nierdzewnej 2 quart, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Zdejmij rondel z ognia, usuń cytrynę i przyprawy, a syrop ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
3
Umieść pistacje i 1 łyżkę cukru, aby pokryć orzechy, w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze. Za pomocą metody pulsacyjnej przetwarzaj je, aż zostaną grubo zmielone. Pamiętaj, aby nie przerabiać orzechów, ponieważ zamienią się w pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Wyjmij zmielone pistacje z procesora i umieść w misce i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W rondlu powoli rozpuścić masło na bardzo małym ogniu. W międzyczasie dokładnie połącz zmielone pistacje, cynamon i goździki w misce. Weź 4 arkusze ciasta filo i szczotkuj każdy arkusz roztopionym masłem, układając warstwy arkuszy w miarę upływu czasu. Po sprasowaniu 4 arkuszy, posypać 1 szklankę mieszanki orzechów na górnym arkuszu i zwijać wzdłuż, aż do końca. Trzymaj rolkę tak mocno, jak to możliwe, bez zerwania. Powinien wyglądać jak długi cylinder. Powtórz z pozostałymi arkuszami, po 4 na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Pokrój roladę na 2-calowe kawałki i zanurz każdy w roztopionym maśle, a następnie umieść na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Umieść w piekarniku na 25 do 30 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
8
Wyjąć z piekarnika i za pomocą szczypiec wyjąć każdy kawałek z patelni, zanurzyć w syropie i umieścić na stojaku na ciasto, aby osuszyć. Jeśli syrop zacznie gęstnieć, można go lekko podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
9
Podawać w małych filiżankach na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić Na KawałkiPokroić Na Kawałki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje64
Ocena Zdrowia1
Magazyn