Baklava Rolowana, Baklava Orthi
Walcowane Baklava, Baklavan Orthi jest Wegetariańskie przepis z 64 porcjami. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 0g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, miód, ciasto filo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 6%. Spróbuj Baklava Rolowana, Baklava Rolowana, oraz Najłatwiejsza Baklava Rolowana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki syropu w rondlu ze stali nierdzewnej 2 quart, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Zdejmij rondel z ognia, usuń cytrynę i przyprawy, a syrop ostygnie do temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść pistacje i 1 łyżkę cukru, aby pokryć orzechy, w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze. Za pomocą metody pulsacyjnej przetwarzaj je, aż zostaną grubo zmielone. Pamiętaj, aby nie przerabiać orzechów, ponieważ zamienią się w pastę.
Wyjmij zmielone pistacje z procesora i umieść w misce i odstaw na bok.
W rondlu powoli rozpuścić masło na bardzo małym ogniu. W międzyczasie dokładnie połącz zmielone pistacje, cynamon i goździki w misce. Weź 4 arkusze ciasta filo i szczotkuj każdy arkusz roztopionym masłem, układając warstwy arkuszy w miarę upływu czasu. Po sprasowaniu 4 arkuszy, posypać 1 szklankę mieszanki orzechów na górnym arkuszu i zwijać wzdłuż, aż do końca. Trzymaj rolkę tak mocno, jak to możliwe, bez zerwania. Powinien wyglądać jak długi cylinder. Powtórz z pozostałymi arkuszami, po 4 na raz.
Pokrój roladę na 2-calowe kawałki i zanurz każdy w roztopionym maśle, a następnie umieść na blasze do pieczenia.
Umieść w piekarniku na 25 do 30 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z piekarnika i za pomocą szczypiec wyjąć każdy kawałek z patelni, zanurzyć w syropie i umieścić na stojaku na ciasto, aby osuszyć. Jeśli syrop zacznie gęstnieć, można go lekko podgrzać.
Podawać w małych filiżankach na talerzu.