Baklava Pistacjowo-Orzechowa

Baklava Pistacjowo-Orzechowa
Przepis pistacjowo-orzechowy Baklava może zaspokoić twoje pragnienie w ok. 2 godziny i 25 minut. Ten przepis służy 60 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, mielone goździki, orzechy pistacjowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Baklava Pistacjowo-Orzechowa, Dzień 12: Pistacjowa Baklawa, oraz Pistacjowa Baklava.

Instrukcje

1
W dużej misce, wymieszać orzechy pistacjowe, Orzechy laskowe, 2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki zmielonych goździków, i 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Goździki MieloneGoździki Mielone
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozwiń rozmrożone ciasto filo i przykryj wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu i pękaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
3
Posmaruj patelnię jellyroll o wymiarach 10x15 cali roztopionym masłem za pomocą pędzla do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Ułóż jeden arkusz ciasta na maślaną patelnię i posmaruj więcej masła. Powtarzaj, aż znajdzie się 8 masłowych arkuszy ciasta ułożonych w stos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Posypać część mieszanki orzechów na tej warstwie, a następnie przykryć 3 kolejne warstwy ciasta, każda szczotkowana masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6
Posypać więcej mieszanki orzechów, a następnie 3 warstwy masła. Powtarzaj ten wzór, aż mieszanina orzechów zniknie, zachowując 8 warstw ciasta na wierzch. Za każdym razem, gdy nakładana jest warstwa ciasta, należy ją zmiksować roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
7
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Ciasto pokroić w paski, a następnie w diamenty. Kawałki powinny być nieco małe, ponieważ są tak słodkie. W tym momencie każdy kawałek może być nabijany całym goździkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki CałeGoździki Całe
9
Rozgrzać Pozostałe roztopione masło do wrzenia i równomiernie skropić całą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Piec przez 1 godzinę i 15 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż równomiernie złoci się.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Podczas pieczenia ciasta, połączyć pozostałe 3 szklanki cukru, wody, miodu, 1 łyżeczka cynamonu i 1/4 łyżeczki zmielonych goździków w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki MieloneGoździki Mielone
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Gdy ciasto wyjdzie z piekarnika, natychmiast nalej syrop równomiernie na całą patelnię. Uważaj podczas nalewania; gorący syrop może spowodować, że masło w cieście się zagotuje i rozpryskuje. Pozostawić baklavę do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Usuń całe goździki z kawałków przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki CałeGoździki Całe
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia1
Magazyn