Baklava Czekoladowo-Orzechowa
Czekoladowo-orzechowa Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,14 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 24. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cynamon, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Baklava Czekoladowo-Orzechowa, Baklava Czekoladowo-Orzechowa, oraz Baklava orzechowo-czekoladowa z Espresso-syrop frangelico dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzechy na blasze do pieczenia i piecz przez 12 minut, aż skórki zostaną zmiażdżone; ostudzić. Zostaw włączony piekarnik.
Orzechy przełożyć na ręcznik kuchenny i zetrzeć skórki, następnie przełożyć do robota kuchennego i pulsować, aż grubo posiekane.
Dodać czekoladę, 2/3 szklanki cukru i cynamonu do robota kuchennego i pulsować, aż czekolada i orzechy są drobno posiekane i tej samej wielkości.
Rozpakuj Filo i przykryj arkuszem folii. Obficie posmaruj metalową patelnię o wymiarach 9 na 13 cali. Masło i stos 8 arkuszy filo. Przyciąć krawędzie. Łatwość stosu do patelni.
Posypać około 2 szklanki nadzienia na filo. Masło i stos 2 więcej arkuszy phyllo; złożyć je na pół w poprzek i umieścić na nadzieniu.
Posypać kolejne 2 filiżanki nadzienia. Top z 2 Więcej masłem, złożone arkusze i 2 filiżanki nadzienia. Masło i stos 3 więcej arkuszy phyllo, złożyć je na pół i umieścić na nadzieniu. Złożyć zwisającą filo na górze i obficie posmarować masłem. Używając linijki i ostrego noża, pokrój baklawę (przez górę i dół) na 3-calowe kwadraty (zostanie trochę po jednym długim boku).
Cut każdy kwadrat na pół, aby Trójkąty.
Piec baklavę przez 25 minut, następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 300 i piec przez 50 minut dłużej, aż uzyska złoty kolor.
W rondlu zagotuj wodę, miód i pozostałe 2 szklanki cukru. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 10 minut. Natychmiast kadzi gorący syrop na gorącej baklava i odstawić do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godzin, a najlepiej na noc.