Baklava Czekoladowo-Orzechowa

Baklava Czekoladowo-Orzechowa
Czekoladowo-orzechowa Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,14 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 24. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cynamon, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Baklava Czekoladowo-Orzechowa, Baklava Czekoladowo-Orzechowa, oraz Baklava orzechowo-czekoladowa z Espresso-syrop frangelico dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż orzechy na blasze do pieczenia i piecz przez 12 minut, aż skórki zostaną zmiażdżone; ostudzić. Zostaw włączony piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Orzechy przełożyć na ręcznik kuchenny i zetrzeć skórki, następnie przełożyć do robota kuchennego i pulsować, aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
4
Dodać czekoladę, 2/3 szklanki cukru i cynamonu do robota kuchennego i pulsować, aż czekolada i orzechy są drobno posiekane i tej samej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CynamonCynamon
CukierCukier
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Rozpakuj Filo i przykryj arkuszem folii. Obficie posmaruj metalową patelnię o wymiarach 9 na 13 cali. Masło i stos 8 arkuszy filo. Przyciąć krawędzie. Łatwość stosu do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Posypać około 2 szklanki nadzienia na filo. Masło i stos 2 więcej arkuszy phyllo; złożyć je na pół w poprzek i umieścić na nadzieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
MasłoMasło
7
Posypać kolejne 2 filiżanki nadzienia. Top z 2 Więcej masłem, złożone arkusze i 2 filiżanki nadzienia. Masło i stos 3 więcej arkuszy phyllo, złożyć je na pół i umieścić na nadzieniu. Złożyć zwisającą filo na górze i obficie posmarować masłem. Używając linijki i ostrego noża, pokrój baklawę (przez górę i dół) na 3-calowe kwadraty (zostanie trochę po jednym długim boku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Cut każdy kwadrat na pół, aby Trójkąty.
9
Piec baklavę przez 25 minut, następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 300 i piec przez 50 minut dłużej, aż uzyska złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
W rondlu zagotuj wodę, miód i pozostałe 2 szklanki cukru. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 10 minut. Natychmiast kadzi gorący syrop na gorącej baklava i odstawić do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godzin, a najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia4
Magazyn