Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Baklavan. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, cynamonu, ciasta filo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać orzechy włoskie, cukier i cynamon w misce.
Masło posmarować wierzchem arkusza ciasta filo i umieścić arkusz na patelni. Powtarzaj, aż na wierzchu mieszaniny orzechów znajdzie się 8 arkuszy.Baklavę pokroić ostrym nożem.
Piec w nagrzanym piekarniku 177° na złoty kolor, około 25-35 minut.Doprowadzić wodę, cukier, cynamon, cytryna i pomarańcza do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
3 Paluszki Precelkowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Dodaj miód i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami