Baklava

Baklava
Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 48. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, sok z cytryny, zmielony kardamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Baklava, Baklava, oraz Baklava.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem miodu w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Niech gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż zgęstnieje.
3
Dodaj miód i gotuj przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Wyjąć z ognia, odcedzić skórki i laskę cynamonu, a syrop ostygnie.Do baklavy: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. nasmaruj patelnię do pieczenia 9 x 13 masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Połącz brązowy cukier, cynamon, goździki i sól w średniej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wyjmij filo z opakowania; użyj ostrego noża, aby przyciąć do rozmiaru patelni, jeśli to konieczne.Wyciągnij 7 arkuszy phyllo. Pozostałe arkusze należy przykryć papierem woskowym i wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec ich wysychaniu i pękaniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Połóż jeden arkusz phyllo na patelni do pieczenia. Zanurz pędzel do ciasta w roztopionym maśle i posmaruj go na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Nałożyć drugą warstwę filo na wierzch i powtórzyć proces masania. Powtórz z pozostałymi 5 arkuszami phyllo.Po umyciu 7. warstwy roztopionym masłem, posypać około połowy mieszanki orzechów równomiernie na phyllo.Wyjmij siedem kolejnych arkuszy Filo i powtórz proces, szczotkując stopione masło między każdą warstwą i posypując resztę mieszaniny orzechów na wierzchu siódmego arkusza.Powtórz z trzecim zestawem siedmiu arkuszy phyllo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
9
Posmaruj wierzchołek 7. warstwy roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
10
Niech phyllo ustawić na 10 minut, aby umożliwić łatwiejsze cięcie.Używając bardzo ostrego noża do parkowania, z długim bokiem patelni skierowanym do ciebie, Wytnij sześć poziomych pasków. Upewnij się, że nóż przecina całą drogę do dołu, a paski oddzielają się od siebie.Wykonuj ukośne cięcia od góry do dołu, przecinając poziome linie, tworząc kształty diamentów. Wykonaj cięcia o szerokości od 3/4 do 1 1/2 cala, w zależności od żądanego rozmiaru baklavy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Piec na złoty kolor, około 35 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Syrop polać baklavą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
13
Pozostawić baklavę na około 1 godzinę przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia1
Magazyn