Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten deser ma 683 kalorie, 10g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 1,83 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Mieszanka mielonego cynamonu, masła, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Posiekać pistacje w maszynce kilka sekund, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Pistacjowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Dodać orzechy włoskie, 2/3 szklanki cukru, i cynamon, i proces aż do konsystencji grubego posiłku; pulse out żadnych grudek. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Orzechy Włoskie
Cukier
4
Lekko dopasować 1 arkusz phyllo w dolnej części lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia; wykończenia phyllo dopasować, jeśli to konieczne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Dobrze posmarować roztopionym masłem. Fit 7 więcej arkuszy phyllo w naczyniu, szczotkowanie każdej warstwy dobrze z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Filo
Masło
6
Rozrzucić Hojny 1/3 mieszanki orzechów Puchar nad phyllo.
7
Dodaj 2 więcej arkuszy phyllo, szczotkowanie każdy z roztopionym masłem, a następnie kolejny 1/3 mieszanka orzechów Puchar. Kontynuuj układanie mieszanki Filo i orzechów, szczotkując każdy arkusz masłem, aż cała mieszanina orzechów zostanie użyta. Top z pozostałych arkuszy filo, szczotkowanie każdy z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Filo
Masło
8
Baklava umieścić w zamrażarce 10 minut. (Ułatwia to cięcie.)
9
Plaster baklavy o szerokości 2 cali, w kształcie rombu. (W tym momencie baklava może zostać zamrożona: zawiń patelnię w wytrzymałą folię aluminiową, etykietę i datę oraz zamrozić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Daktyle
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
10
Ustaw naczynie do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika i umieść płytką patelnię wody na stojaku pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
11
Piec w 300 przez 2 godziny i 10 minut lub do złotego koloru. (
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Piec mrożone baklava, Odkryte, w ten sam sposób w 300 przez 2 1/2 do 3 godzin lub do złotego koloru.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Połączyć pozostałe 2/3 szklanki cukru, 2 szklanki wody, miód i sok z cytryny w dużym, ciężkim, nonstick rondel. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Miód
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
14
Przenieść do szklanej miarki 1-quart i schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
15
Syrop rozpuścić równomiernie na baklavie. Schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć luźno folią i odstawić na noc przed podaniem.