Baklava
Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 36 i kosztuje 42 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 194 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 4618 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, ciasto filo, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Baklava, Baklava, oraz Baklava.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło DNA i boki patelni 9x13 cali.
Orzechy posiekać i wrzucić z cynamonem. Odstawić. Rozwiń ciasto phyllo.
Pokrój cały stos na pół, aby pasował do patelni. Przykryj filo zwilżoną szmatką, aby nie wyschnąć podczas pracy.
Na patelni ułożyć dwa arkusze ciasta, dokładnie posmarować masłem. Powtarzaj, aż będziesz miał 8 warstw.
Posypać 2-3 łyżki mieszanki orzechów na wierzchu. Top z dwóch arkuszy ciasta, masło, orzechy, warstw jak iść. Górna warstwa powinna mieć głębokość około 6-8 arkuszy.
Za pomocą ostrego noża pociętego na diamentowe lub kwadratowe kształty aż do dna patelni. Można wyciąć na 4 długie rzędy zrobić ukośne cięcia.
Piec około 50 minut, aż baklava będzie złoty i chrupiący.
Przygotować sos podczas pieczenia baklavy. Gotuj cukier i wodę, aż cukier się stopi.
Dodaj wanilię i miód. Dusić około 20 minut.
Baklavę wyjąć z piekarnika i natychmiast polać sosem.
Podawać w babeczkowych papierach. To dobrze zamarza. Pozostaw go odsłonięty, ponieważ robi się rozmokły, jeśli jest owinięty.