Baklava

Baklava
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Baklavan. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 60. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Można go uznać za bardzo przystępny cenowo, kosztujący około 40 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką miód, laski cynamonu, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Składniki

1(może być lub przeglądać)może dietetyczna śmietanka sodowamoże dietetyczna śmietanka sodowa2laski cynamonu (lub 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu)laski cynamonu (lub 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicoarsley mielone migdały (upewnij się, że orzechy, których używasz, są świeże, bardzo niedawno zakupione)coarsley mielone migdały (upewnij się, że orzechy, których używasz, są świeże, bardzo niedawno zakupione)0(może być lub przeglądać)goździki mielonegoździki mielone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimiód (najlepiej Grecki miód tymiankowy, ale nic wielkiego, jeśli nie można go dostać, należy jednak użyć dobrej jakości miodu)miód (najlepiej Grecki miód tymiankowy, ale nic wielkiego, jeśli nie można go dostać, należy jednak użyć dobrej jakości miodu)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana4caleskórka cytrynowa (bez pestki - długi kawałek)skórka cytrynowa (bez pestki - długi kawałek)1(może być lub przeglądać)1 średnia żółta cebula, z grubsza pokrojona na równe kawałki1 średnia żółta cebula, z grubsza pokrojona na równe kawałki4caleskórka pomarańczowa (bez pestki-długi kawałek)skórka pomarańczowa (bez pestki-długi kawałek)454Orzechy dowolne (posiekane)ciasto filociasto filo2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata454Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolone, rozpuszczone (nie używaj mniej, To właśnie sprawi, że Twoja baklava będzie smakować wyjątkowo,a to musi być masło!)masło niesolone, rozpuszczone (nie używaj mniej, To właśnie sprawi, że Twoja baklava będzie smakować wyjątkowo,a to musi być masło!)9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicoarsley mielone orzechy włoskie (bardzo świeże)coarsley mielone orzechy włoskie (bardzo świeże)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniacałecałe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia1
Magazyn