Baked marrow amatriciana
Pieczony szpik amatriciana może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 3 i kosztuje $4.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szpiku, mozzarelli, cebuli i opakowania pancetta cubetti. 63 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szpik i ryż, Pieczony Szpik Kostny, oraz Rozbite Curry szpik.
Instrukcje
Do sosu, podgrzać połowę oleju na patelni i skwierczeć pancetta przez 5 minut, aż po prostu zaczyna chrupać. Następnie dodaj cebulę, czosnek, tymianek, bay i cukier i gotuj, aż cebula będzie złota. Zalać octem, skwierczeć przez chwilę, a następnie wrzucić pomidory. Szum wina wokół puszek pomidorów, aby wypłukać każdy kawałek i końcówki do sosu. Doprawić chilli i szczyptą soli i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż będzie bogate i gęste.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Miarka się środek szpiku, pozostawiając trochę na dnie, tworząc podstawę.
Skropić naczynie do pieczenia odrobiną oleju, ułożyć szpik w naczyniu i smażyć przez 30 minut.
Łyżkę sosu na środek każdego kawałka szpiku, przykryć folią i piec 30 min.
Zdjąć folię, rozrzucić na mozzarellę i wrócić do piekarnika na 10 minut, aż ser topi się i szpik jest miękki.