Bajeczny gulasz rybny

Bajeczny gulasz rybny
Wspaniały gulasz rybny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $14.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 1384 kalorie, 124g białka, oraz 70 g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis od Jamie Oliver ma 85 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz leszcz, majonez, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bajeczne ciasto rybne, Moms Fabulous Slow Cooker Gulasz, oraz Easy Fish Molee (Gulasz Rybny W Stylu Południowoindyjskim Z Kokosem).

Instrukcje

1
Jego warto spróbować zdobyć szafran dla tego jednego jego dostępne z większości delikatesów i dobrych supermarketów. Nie jest tani, ale pamiętaj, że nie potrzebujesz wiele, aby urozmaicić danie. Upewnij się, że używasz szerokiej patelni, aby wszystkie ryby miały kontakt z rosołem pomidorowym. Jeśli go nie masz, spróbuj użyć wysokiej jednostronnej tacy do pieczenia, z inną tacą jako lid.To zrobić szafran aoli, rozbić ząbek czosnku, mały wycisk soku z cytryny, a szafran (jeśli jest używany) z niewielką szczyptą soli w tłuczku i moździerzu lub shakerze smakowym, aż zamieni się w papkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
SzafranSzafran
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj łyżkę majonezu i ponownie Funt. Wymieszać resztę majonezu. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.Daj małże i małże dobrze umyć w dużej ilości czystej zimnej wody i szoruj lekko brudne szczotką do szorowania, ściągając wszelkie niedźwiedzie. Jeśli są takie, które nie są szczelnie zamknięte, daj im ostry kran. Jeśli nie zamkną, wyrzuć je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Rozgrzać duży, szeroki rondel lub garnek do duszenia i zalać odrobiną oliwy z oliwek. Resztę czosnku pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać wino, pomidory i łodygi bazylii i doprowadzić do wrzenia. Dusić delikatnie przez 10 do 15 minut, aż płyn zmniejszy się trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj wszystkie ryby i skorupiaki w jednej warstwie i doprawić solą i pieprzem. Wrzuć rybę do płynu i załóż pokrywkę. Gotować delikatnie przez około 10 minut lub aż wszystkie małże i małże zostaną otwarte i filety rybne i langusty lub krewetki są gotowane przez. (Odrzuć wszelkie małże lub małże, które nie otwierają się.) Pieczywo na gorącej patelni i wyjąć miski do serwowania. W każdej misce umieść kawałek tosta i polej zupę na wierzchu, upewniając się, że ryba jest podzielona mniej więcej równomiernie. Top każdej misce z niektórych szczytów kopru włoskiego, liście bazylii, mżawka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i duży kropla szafranu aoli.Tip
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
LangustynkiLangustynki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
SzafranSzafran
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia61
Magazyn