Baccala

Baccala
Baccala wymaga około 3 godziny i 10 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 287 kalorii, 3G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.69 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli dorsz, sok z cytryny, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 56%. Podobne przepisy to Baccala, Smażona Matura, oraz Biała Baccala.

Instrukcje

1
Gdy dorsz namoczy się przez wymagany czas, wyjąć z wody i osuszyć. Bardzo ostrym nożem filetowym pokroić dorsza na bardzo cienkie plasterki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do FiletówNóż Do Filetów
2
W małej, niereaktywnej misce połącz zioła i pieczone w piekarniku pomidory i wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Podzielić Baccala równomiernie pomiędzy 4 schłodzone talerze obiadowe. Do każdej porcji doprawić kopcem sałatki, skropić najwyższej jakości oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i octem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Dorsz SolnyDorsz Solny
4
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Wrzucić wszystkie składniki razem i umieścić mięso bok do góry na stojaku siedzi na patelni prześcieradła. Piec w piekarniku przez 2 do 3 godzin, aż pomidory odwodnione, ale nadal miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn