Babeczki Żurawinowe Do Góry Nogami
Babeczki żurawinowe do góry nogami mogą być tylko śniadaniem, którego szukasz. Za 30 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 171 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, żurawiny, ekstraktu z cytryny i mąki. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Babeczki Żurawinowe Do Góry Nogami, Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami.
Instrukcje
W małym rondelku połącz żurawinę i cukier. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż powstanie sok. Odkryć; gotuj i mieszaj na średnim ogniu przez 10 minut lub do momentu, gdy jagody wyskoczą. Dodać gałkę muszkatołową; lekko ostudzić. Przełóż łyżkę do 12 wyłożonych papierem kubków na muffinki; odłóż na bok.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubij jajko, mleko, olej i ekstrakt z cytryny; mieszaj z suchymi składnikami tylko do zwilżenia. Dodaj orzechy włoskie. Łyżka na mieszankę żurawinową.
Piec w temperaturze 400° przez 18-22 minuty lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt. Ostrożnie zdejmij papierowe wkładki i podawaj babeczki ciepłą żurawiną do góry.