Babeczki Z Marmoladą
Babeczki z marmoladą mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, pomarańcze, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Babeczki z marmoladą, Muffiny Z Marmoladą Pomarańczową, oraz Muffiny Z Marmoladą Pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. zacznij od tarcia skórki z pomarańczy. (Jeśli nie masz mikrowłókien zester, proszę spieszyć się do najbliższego sklepu z artykułami do gotowania i kupić jeden. Dziękuję.)
W misce z mikserem zmiksować masło i cukier granulowany. Crack w jajach i wymieszać, aż dobrze połączone, o 4 protokół.
Mąkę przesiać na arkusz papieru woskowego.
Dodaj do miski. Delikatnie wymieszaj mikserem, używając jak najmniejszej ilości uderzeń, aby babeczki nie były twarde.
W małej miarki lub miski, połączyć maślankę i sody oczyszczonej.
Dodać mieszaninę maślanki do ciasta i wymieszać, aż tylko połączone.
Dodaj skórkę pomarańczową i wymieszaj, aż się połączysz, uważając, aby nie przesadzić.
Nasmarować 36 mini-Muffin kubki i wypełnić każdą dwie trzecie pełne z ciasta. Lubię używać małej miarki do ciastek, aby umieścić ciasto muffin w puszkach.
Piec przez 12 do 17 minut, aż będzie jasnobrązowy. Uważaj, żeby nie były zbyt brązowe.
Teraz, podczas pieczenia babeczek, przygotuj glazurę: sok z 2 pomarańczy, których skórkę właśnie ukradłeś.
Dodaj sok pomarańczowy i brązowy cukier do średniej miski i mieszać razem, aż tylko połączone, ale nie martw się o całkowicie rozpuszczania brązowego cukru. Chcesz, aby glazura była ziarnista i teksturowana.
Jak tylko babeczki są gotowe, skrop polewę na całej górze. Pamiętaj, aby dokładnie pokryć każdą babeczkę. Nie martw się, jeśli glazura kapie na całej patelni; oznacza to więcej, aby później polizać.
Muffinki podawać ciepłe na pięknym talerzu. Obserwuj, jak oczy gości cofają się w głowach, delektując się każdym kęsem.
Zdjęcie: Coral Von Zumwalt