Babeczki z ganache czekoladowym
Babeczki z ganache czekoladowym to amerykański przepis na 12 osób. Jedna porcja zawiera 453 kalorie , 6 g białka i 21 g tłuszczu . Za 63 centy za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka granulek kawy, jajek, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 22 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Sprawdza się dobrze jako deser. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 38% , to danie jest raczej kiepskie. Babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego z lukrem z ganache czekoladowym , babeczki waniliowe + lukier z ganache czekoladowym ze śmietaną i ciasto czekoladowe z ganache są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 160°C. Wyłóż formę do muffinek papilotkami.
Utrzyj masło i cukier w misce miksera z końcówką mieszającą, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodaj syrop czekoladowy i wanilię.
Dodaj mąkę i granulki kawy i mieszaj, aż się połączą. Nie ubijaj za długo, inaczej babeczki będą twarde.
Włóż ciasto do foremek na muffiny i piecz przez 30 minut lub do momentu, aż środek będzie ścięty. Nie piecz za długo!
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w foremce na muffiny.
Aby przygotować ganache, zagotuj śmietanę kremówkę, kawałki czekolady i kawę rozpuszczalną w kąpieli wodnej, wkładając je do kąpieli wodnej i gotując na wolnym ogniu, aż masa stanie się ciepła i gładka, od czasu do czasu mieszając.
Zanurz wierzch babeczek w ganache. Nie schładzaj.