Babeczki Tiramisu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj babeczki Tiramisu. Za 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 524 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 21 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Z łyżką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Babeczki Tiramisu, Babeczki Tiramisu, oraz Babeczki Tiramisu.
Instrukcje
W przypadku babeczek: rozgrzej Piec konwekcyjny do 325 stopni F. Wyłóż 24 zwykłe patelnie do babeczek wkładkami.
Szorstko posiekaj ziarna kawy w czekoladzie i odstaw na bok.
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. W mikserze stojącym wyposażonym w nasadkę łopatkową śmietanę masło i cukier na średnich obrotach, aż będą lekkie i puszyste, 4 do 8 minut. Powoli dodawaj jajka, pojedynczo, w razie potrzeby zeskrobując miskę.
Dodaj ekstrakt waniliowy. Na niskich obrotach stopniowo naprzemiennie dodając mieszankę mąki i mleko, zaczynając i kończąc na suchych składnikach.
Gdy ciasto będzie gładkie, podziel równomiernie na wkładki do babeczek.
Każdą babeczkę posyp 1 łyżeczką zmiażdżonych ziaren kawy.
Piec, aż lekko się zrumieni i całkowicie ugotuje, około 15 minut. Ochłodzić całkowicie.
Do syropu espresso: w małym rondelku wymieszaj 1/3 szklanki wody, cukru i proszku espresso.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, od czasu do czasu mieszając.
Zdejmij z ognia i dodaj likier kawowy.
Do kremu mascarpone: w średniej misce wymieszaj mascarpone, cukier cukierniczy, likier kawowy i ekstrakt waniliowy.
Umieść ciężką śmietanę w misce miksera stojącego. Za pomocą nasadki do trzepaczki ubij śmietanę, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodaj jedną trzecią bitej śmietany do mieszanki mascarpone. Kontynuuj składanie kremu w dwóch kolejnych dodatkach.
Aby złożyć: za pomocą widelca wybij dziury w wierzchołkach upieczonych babeczek. Stopniowo nałóż 2 łyżki syropu espresso na każdą babeczkę.
Umieść krem mascarpone w worku do szprycowania wyposażonym w metalową rurkę i nałóż żądaną ilość kremu na każdą babeczkę. Posyp kakao w proszku i posyp wiórkami czekoladowymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Babeczki naprawdę dobrze komponują się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45 z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45]()
Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45
Mieszanka: 82% Chardonnay, 16,5% Pinot Nero, 1,5% Pinot Bianco