Babeczki pełnoziarniste i orzechowe
Need a wegetariański posiłek poranny? Pełnoziarniste i orzechowe babeczki mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 162 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz beztłuszczowy jogurt, sól, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Post rozdrobnione pszenne babeczki bananowo-rodzynkowe, Kremowe płatki pszenne z owocami i orzechami, oraz Muffinki Miodowo-Sosnowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj 12 filiżanek muffin cyny lub linii z wkładkami papieru.
W dużej misce wymieszaj niebielone i pełnoziarniste mąki, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową. W osobnej misce wymieszać jogurt, mleko i wanilię.
Dodać mokre składniki do suchego, i wymieszać, aż tylko mieszane. Złożyć orzechy włoskie. Łyżka ciasta do przygotowanych kubków muffin.
Piec przez 18 do 20 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy lekko dotknie górna część sprężyny. Schłodzić na patelni z muffinkami na drucianym stojaku.