Babeczki jagodowe z cytrynową glazurą

Babeczki z jagodami z cytrynową glazurą mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, ekstrakt z wanilii, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Babeczki jagodowe z cytrynową glazurą, Babeczki Jagodowe Z Cytrynową Glazurą, oraz Pełnoziarniste bułeczki z jagodami z cytrynową glazurą.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wszystkie suche składniki wymieszać.
Pokroić w zmiękczone masło. Delikatnie złożyć śmietanę i wanilię. Złóż jagody. Nie przepracuj ciasta.
Miarka ciasta (około 1/3 szklanki) na dwie lekko nasmarowane blachy do pieczenia.
Piec 30 minut lub do złotego koloru. Fajne 5 minut.
Jedną cytrynę ugotować na tarce z mikropłytkami.
Wszystkie trzy cytryny pokroić na pół; sok. Na patelni w średnim sosie na średnim ogniu ubić skórkę z cytryny, sok z cytryny, jajka i cukier.
Trzepaczka stale; Nie gotować. Gdy mieszanina jest gorąca, włączyć ogień do niskiej i ubijać masło, 1 łyżka stołowa na raz. Kontynuuj gotowanie na niskim poziomie przez 6 minut, aż glazura cytrynowa zgęstnieje.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Podawać ciepłe bułeczki z cytrynową polewą. Resztki glazury cytrynowej przechowywać w lodówce.