Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem maślanym pistacjowym

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem pistacjowym wymagają około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 297 kalorii, 2 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 38 centów za porcję otrzymasz deser na 12 osób. Dostarcza go firma Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i kup mieszankę budyniową pistacjową, skórkę pomarańczową, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 14%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Babeczki Czekoladowe z Nadzieniem Ganache z Czekoladą, Pomarańczą i Goździkami oraz Kremem Maślanym Z Chińskiej Przyprawionej Herbaty, Babeczki Świeże Pomarańcze Z Luzem Kremem Pomarańczowym i Babeczki Cytrusowe Z Kremem Maślanym Pomarańczowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). 12 foremek na muffiny wysmaruj tłuszczem za pomocą papierowego ręcznika i posyp około 1 łyżeczką mąki lub wyłóż papierowymi papilotkami.
Połącz 1 1/2 szklanki mąki, biały cukier, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól w misie miksera stojącego. Ubij 1 szklankę zimnej wody, oliwy z oliwek, soku pomarańczowego i ekstraktu waniliowego w mieszaninę mąki na średnio-niskiej prędkości, aż ciasto się połączy, około 2 minut. Włóż skórkę pomarańczową do ciasta.
Wlać ciasto do przygotowanych foremek na muffiny, wypełnionych do 2/3 wysokości.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w babeczkę będzie sucha, około 20 minut.
Przenieś babeczki na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły, około 30 minut.
Ubij masło w misce za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, aż będzie puszyste, około 1 minuty. Powoli wsypuj cukier cukierniczy do ubitego masła i ubijaj, aż się połączy, około 2 minut. Ubij mieszankę budyniową z masłem, aż się połączą.
Dodawaj wodę, po 1 łyżce na raz, aż do uzyskania pożądanej konsystencji lukru. Posłodź schłodzone babeczki lodem; udekorować startą czekoladą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Jeśli chodzi o babeczki, to śmietankowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest wino Marilyn Merlot. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
![Wino Marilyn Merlot]()
Wino Marilyn Merlot
Kolor wina jest intensywnie granatowy, a złożone aromaty jagód, anyżu i prażonego dębu współdziałają w harmonii, tworząc wino godne swojego dziedzictwa. Umiarkowany alkohol, delikatne aromaty owocowe i trwały finisz sprawiają, że wino to jest doskonałym towarzyszem potraw wielu kuchni.