Babeczki czarno-białe
Czarno-białe babeczki to amerykański przepis na 24 osoby. Porcja tego deseru zawiera 288 kalorii , 4 g białka i 15 g tłuszczu . Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jeśli masz pod ręką mieszankę na ciasto czekoladowe, pół 7-uncjowego słoika z kremem marshmallow, syrop kukurydziany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 62 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16% . Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Podobne przepisy to Babeczki czarno-białe , Babeczki czarno-białe i Babeczki czarno-białe .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż dwadzieścia cztery foremki na muffinki o średnicy 2 1/2 cala papierowymi foremkami do pieczenia i odłóż na bok. W dużej misce połącz mleko czekoladowe, olej, jajka i masę ciasta; ubijać mikserem elektrycznym na małych obrotach przez 30 sekund. Za pomocą gumowej szpatułki zeskrob ciasto ze ścianek miski i ubijaj na średnich obrotach jeszcze przez 2 minuty. Łyżką nałóż ciasto do przygotowanych foremek na muffinki, wypełniając każdą do dwóch trzecich wysokości.
Piec, aż drewniany wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta, od 18 do 24 minut.
Wyjąć z foremek na muffiny i ostudzić na metalowej kratce. Aby przygotować nadzienie z pianki marshmallow, w dużej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, włóż masło do kuchenki mikrofalowej na wysokim poziomie (100 procent mocy) przez 20 sekund. Wymieszać z kremem marshmallow. Kuchenka mikrofalowa na średnim poziomie (50 procent mocy) jeszcze przez 1 minutę. Studzimy przez 2 minuty, a następnie ubijamy mikserem elektrycznym na gładką masę. Zrób 1/2-calowe nacięcie w dolnej części każdej babeczki. Łyżką nadzienie marshmallow przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Wciśnij nadzienie w nacięcia w babeczkach.
Umieść kawałki czekolady w średniej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej i odłóż na bok. W małym rondlu wymieszaj śmietanę i syrop kukurydziany. Gotuj na średnim ogniu, aż do wrzenia.
Wlać kawałki czekolady i mieszać, aż masa będzie całkowicie gładka. Jeśli nie jest całkowicie gładkie, włącz kuchenkę mikrofalową na średnim ustawieniu (50 procent mocy) na 2 minuty. Schłodzić, aż mieszanina zgęstnieje, około 5 minut. Zanurzaj wierzchołki babeczek w mieszance czekoladowej. Jeśli to konieczne, użyj noża, aby wygładzić wierzch.
Babeczki przekładamy do drugiej papierowej papilotki i czekamy, aż czekolada lekko stwardnieje. Włóż lukier waniliowy do rękawa cukierniczego wypełnionego małą okrągłą końcówką. Wyciśnij linię małych pętelek przez środek każdej babeczki. Pozwól, aby mieszanina czekolady stężała.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku białych babeczek. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.