Babeczki cytrynowe z makiem I
Babeczki cytrynowe z makiem I to śniadanie dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 163 kalorie , 4 g białka i 7 g tłuszczu . Za 41 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką jogurt, mąkę, jajka i kilka innych składników, możesz go przygotować. 63 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 33% , co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Babeczki cytrynowe z makiem , Babeczki truskawkowe z makiem i Ciasto cytrynowe z makiem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 205 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Lekko natłuść foremkę na muffiny.
Wymieszaj mąkę, 3/4 szklanki białego cukru, mak, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
W osobnej misce wymieszaj jajka, jogurt, olej roślinny i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszaj i wlej do mieszanki mąki.
Mieszaj, aż składniki się połączą. Nie mieszaj za długo!
Nałóż ciasto równomiernie do przygotowanych foremek na muffiny.
Piec w temperaturze 205 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita) przez 20 minut.
Wymieszaj sok z cytryny z pozostałymi 3 łyżkami białego cukru. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Gdy muffinki są upieczone, nakłuj ich wierzch kilka razy wykałaczką. Powoli wlej około 1 łyżki mieszanki soku z cytryny i cukru na wierzch każdej muffinki.
Pozostaw muffinki w foremkach do ostygnięcia na 10 minut, zanim wyjmiesz je z foremek.