Babeczki świąteczne
Przepis na babeczki świąteczne można przygotować w około 55 minut . Za 3,75 dolara za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 740 kalorii , 4 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis z Foodnetwork ma 128 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz pod ręką barwnik spożywczy, cukier puder, ekstrakt z mięty pieprzowej i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak ciasteczka świąteczne , świąteczny poncz jajeczny i świąteczny dressing kiełbaskowy .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu babeczek, dodając do ciasta 1/2 łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej i zastępując wodę sokiem z białej żurawiny.
Napełnij woreczek strunowy lukrem. Odetnij mały róg woreczka i wyciśnij lukier na każdą babeczkę, aby wyglądała jak bita śmietana na wierzchu „kubeczka”.
Zrób małą dziurkę w boku każdej babeczki za pomocą pałeczki lub wykałaczki i wypełnij dziurkę lukrem królewskim. Włóż jeden koniec cukierkowej laski w kształcie litery „U” do dziurki, a drugi koniec do lukru, aby zrobić ciasto „w kubku”.
Posyp pokruszonymi kawałkami laski cukrowej.
Za pomocą noża do masła lub szpatułki lekko posmaruj babeczki lukrem.
Rozpłaszcz dużą piankę na papierze woskowanym dłonią.
Przekrój drugą piankę na pół w poziomie, a następnie ułóż pierwszą połowę płasko na pierwszej piance, aby utworzyć tułów, a następnie drugą na boku, aby utworzyć głowę. Przeciągnij patyczek precla lub wykałaczkę przez spód, aby zabezpieczyć pianki i wbij je w górę babeczki.
Za pomocą lukru królewskiego przymocuj kropki dekoracyjne na cieście w formie oczu i guzików.
Dodaj kawałek pomarańczy wycięty z cukierka, który będzie stanowić nos.
Za pomocą noża do masła lub szpatułki lekko posmaruj lukrem każdą babeczkę.
Przełam precle na pół i włóż je na wierzch każdej babeczki, aby zrobić poroże. Użyj niebieskich czekoladek w cukrowej otoczce, aby zrobić oczy.
Odetnij owoc za podstawę, aby zrobić z niego usta, a na środku umieść czerwonego cukierka, który będzie stanowił nos.
Za pomocą miksera ubij białka z sokiem z cytryny lub ekstraktem, aż powstanie piana.
Dodaj przesiany cukier puder i ubijaj na niskich obrotach, aż masa będzie połączona, gładka i lśniąca. Zmień na wysokie obroty i ubijaj około 5 minut, aż masa będzie sztywna i lśniąca.
Jeśli chcesz, dodaj barwnik spożywczy i przełóż masę do rękawa cukierniczego, aby wycisnąć ją na ciasteczka lub ciasta.