Azjatyckie Żeberka Krótkie
Azjatyckie krótkie żeberka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1478 kalorii, 52g białka, oraz 124g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.66 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sos sojowy, imbir, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Crockpot Asian Short Żeberka, Asian Beef Short Żeberka, oraz Azjatyckie Grillowane Żeberka.
Instrukcje
W 4-do 6-quart powolnej kuchence, połączyć sos sojowy, cukier, ocet, czosnek, imbir i pieprz czerwony.
Dodaj krótkie żeberka i marchewki i ułóż w jednej warstwie.
Ułóż kapustę na wierzchu.Gotować, pod przykryciem, na wysokości od 5 do 6 godzin (lub na niskim od 7 do 8 godzin)*, aż mięso będzie miękkie i łatwo oderwie się od kości.
Kapustę, żeberka i marchew przełożyć na talerze. Dużą łyżką lub chochlą odtłuść tłuszcz z płynu do gotowania i wyrzuć.Jeśli wolna kuchenka jest na niskim ustawieniu, włączyć go do wysokiej. W małej misce ubij razem skrobię kukurydzianą z 1 łyżką wody, aż będzie gładka.
Wlać do płynu do gotowania i gotować, aż zgęstnieje, 2 do 3 protokół. Wymieszać z olejem sezamowym. Łyżka sosu na krótkie żeberka i warzywa i posypać szalotki (jeśli jest używany).* Ponieważ różne modele wolnossące gotują się w różnych szybkościach, całkowity czas jest przedstawiony jako zakres. Sprawdzić doneness na niskim końcu zakresu (ale nie wcześniej, lub uciekające ciepło spowolni gotowanie). Jeśli jedzenie nie zostanie zrobione, kontynuuj gotowanie do końca sugerowanego zakresu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
![Darioush Signature Merlot]()
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc