Azjatyckie szaszłyki z wołowiny
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Azjatyckie szaszłyki z wołowiny mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 190 kalorii , 26 g białka i 6 g tłuszczu . Za 2,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. 763 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jeśli masz pod ręką sherry, stek z flanki, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 85% wyniku , co jest wynikiem super. Podobne przepisy obejmują azjatyckie szaszłyki wołowe , azjatyckie szaszłyki wołowe (lub stek z całej flanki) i azjatyckie szaszłyki ze steków .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sos hoisin, sherry, sos sojowy, sos barbecue, zieloną cebulę, czosnek i imbir.
Stek z flanki pokrój w poprzek włókien po przekątnej na plastry o grubości 1/4 cala.
Umieść plastry w plastikowej torbie o pojemności 1 galona, którą można wielokrotnie zamykać.
Polać plasterki sosem hoisin i dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce 2 godziny lub przez noc.
Rozgrzej grill zewnętrzny, aby uzyskać wysoką temperaturę. Wyrzucić marynatę i nadziać stek na szaszłyki.
Naoliw ruszt grillowy. Grilluj szaszłyki po 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia wysmażenia.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Azjatyckie bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Biltmore Estate Riesling. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Riesling z Biltmore Estate]()
Riesling z Biltmore Estate
Pięknie zrównoważone aromatami słodkich moreli, lekkimi aromatami miodu i rześkim finiszem.