Azjatyckie Pitas z Indyka
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, azjatycki pitas z indyka może być doskonałym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 328 kalorii . Za 1,24 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Udaj się do sklepu i kup olej rzepakowy, sos sojowy, indyka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 50% . Curry Pitas z indyka , Grillowany Pitas z indyka i Waldorf Pitas z indyka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż czerwoną paprykę, cebulę i czosnek na oleju rzepakowym, aż warzywa będą miękkie.
Posypać skrobią kukurydzianą, curry i cayenne; mieszaj, aż się zmiesza.
Dodaj wodę, sos sojowy, miód i olej sezamowy; mieszaj, aż się zmiesza.
Dodaj indyka. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje. Przełóż łyżką na połówki pity.