Azjatyckie paszteciki wieprzowe
Azjatyckie paszteciki wieprzowe mogą być właśnie przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 624 kalorie. Za 1,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz pod ręką kawałki ananasa, zieloną cebulę, ryż i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko nielicznym osobom to azjatyckie danie naprawdę smakowało. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako dość tanie danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 60% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak azjatyckie paszteciki wieprzowe, azjatyckie paszteciki z łososiem i azjatyckie paszteciki z ryżem i soczewicą.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze pięć składników. Pokruszyć wieprzowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj cztery kotleciki.
Na dużej patelni, na średnim ogniu, smaż kotlety przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°; odpływ.
Dodaj ananasa, sok, zieloną paprykę i cebulę; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 10 minut.
W małej misce połącz ocet, wodę, brązowy cukier i skrobię kukurydzianą.
Dodaj do mieszanki ananasowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje ulubione dania azjatyckie. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino Riesling Barefoot Cellars. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Wino Riesling z piwnic Barefoot]()
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz