Azjatyckie klopsiki z pieczarkami i makaronem ryżowym
Azjatyckie klopsiki z pieczarkami i makaronem ryżowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 415 kalorii, 34g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kolendrę, mieloną pierś indyka, torebkę z folii o regularnych rozmiarach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Azjatyckie klopsiki z pieczarkami i makaronem ryżowym, Azjatyckie klopsiki z pikantnym makaronem ryżowym, oraz Makaron Daikon i Broccolini z azjatyckimi klopsikami wieprzowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokryć wnętrze torby piekarnika sprayem do gotowania.
Umieścić torebkę na dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Połączyć mielonego indyka, pokrojone w kostkę grzyby, zielona cebula, 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka sosu sojowego, i olej sezamowy w misce, i kształtować 16 (1-calowy) klopsiki.
Umieścić klopsiki na pojedynczej warstwie papieru woskowego.
Połącz gorącą wodę i paluszki ryżowe w misce i odstaw 15 minut.
Dobrze odcedzić i dwukrotnie przeciąć nożyczkami.
Połącz 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej i bulionu w dużej misce.
Dodaj 2 łyżeczki sosu sojowego, sherry i sok z limonki.
Dodaj paluszki ryżowe, pokrojone grzyby, imbir, curry i czosnek, i dobrze wymieszać.
Umieścić mieszaninę makaronu w przygotowanej torbie piekarnika.
Umieścić klopsiki na mieszaninie makaronu, i złożyć krawędzie worka na uszczelnienie.
Piec w 450 przez 20 minut lub aż klopsiki są gotowe.
Umieścić worek piekarnika na talerzu, rozciąć ostrym nożem, a następnie obrać folię.
Posypać mieloną kolendrą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
![Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc]()
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.