Azjatyckie Burgery Z Tuńczykiem
Azjatyckie Burgery z tuńczykiem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 436 kalorii, 32G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz skórkę z limonki, przyprawiony ocet ryżowy, ogórek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 51 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Hamburgery Azjatyckie, Hamburgery w stylu azjatyckim, oraz Azjatyckie Hamburgery Z Kurczakiem.
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Połącz pierwsze 3 składniki w małej misce. Kryj się i wyluzuj.
Rozpuścić 1/4 łyżeczki cukru w 3 łyżkach octu w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać ogórek i czerwoną cebulę; wrzucić do herbu. Kryj się i wyluzuj.
Umieścić tuńczyka w robocie kuchennym; pulsować, aż drobno posiekane.
W misce łączymy posiekanego tuńczyka, zieloną cebulę, kolejne 3 składniki (przez sól), 1 1/2 łyżki octu i 3/4 łyżeczki cukru. Podzielić mieszaninę na 6 równych porcji wilgotnymi rękami, kształtując każdą z nich w patty o grubości 1/2 cala. Naciśnij kciuk w środku patty, pozostawiając wcięcie wielkości niklu.
Umieść paszteciki na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 4 minuty. Turn paszteciki nad; grill 4 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Zdjąć z grilla; przykryć i odstawić 5 minut.
Rozprowadzić 1 łyżkę mieszanki majonezu równomiernie na ściętych bokach każdej bułki. Górne dolne połówki bułek z pasztecikami. Łyżka mieszanki ogórka równomiernie na wierzchu pasztecików, za pomocą łyżki szczelinowej. Ułóż kolendrę równomiernie na mieszaninie ogórka. Przykryć wierzch Koka.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.