Azjatycki Pieczony Kurczak

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj azjatyckiego pieczonego kurczaka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 754 kalorie, 65g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brojlerów-Frytkownica kurczaka, ząbki czosnku, zielona cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Azjatycka Sałatka z kurczakiem i prażonymi orzeszkami ziemnymi, Paleo Asian Pieczony kurczak w / Scallion Oil, oraz Kurczak po azjatycku pomarańczowy pieczony pod cegłą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz sos sojowy, imbir, czosnek i bulion w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodać kurczaka; uszczelnić i marynować w lodówce 4 do 8 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka z worka, rezerwując 1/2 szklanki marynaty.
Umieść kurczaka, piersi bok do góry, na stojaku patelni brojlerów lub patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Kurczak przykryć luźno folią; odstawić na 10 minut, aby kurczak wchłonął soki. Wyrzucić skórę.
Dodaj 1/2 Puchar zastrzeżone marynaty do kapieli na patelni (będziesz miał około 1/4 szklanki kapieli), skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Wlać mieszaninę marynaty do małego rondla; doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Wymieszać z olejem sezamowym.
Kurczaka pokroić w ćwiartki.
Skropić mieszanką sezamu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.