Azjatycki gulasz z warzyw korzeniowych to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 270 kalorii, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz olej sezamowy, zieloną cebulę, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz Z Warzyw Korzeniowych, Gulasz z wołowiny i warzyw korzeniowych, oraz Gulasz Z Warzyw Pieczonych-Korzeniowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej roślinny w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodać 2 szklanki cebuli, i gotować 5 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj tofu; gotować 5 minut lub do złotego koloru, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Dodaj 6 szklanek wody, daikon i następne 7 składników (daikon przez kombu); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
Kombu
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Połącz 6 łyżek wody i skrobi kukurydzianej, mieszając trzepaczką. Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej do gulaszu; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 2 minuty, stale mieszając. Odrzuć kombu. Wymieszać z olejem sezamowym, posypać zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Szczypta Białego Sezamu
Kombu
1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.