Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli

Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli
Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka steków z tuńczyka, sezamu, proszku wasabi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ziarna sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli, Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli, oraz Wasabi Grillowany Tuńczyk.

Instrukcje

1
W małej misce, wymieszać wszystkie składniki Wasabi Aioli. Przykryć i przechowywać w lodówce aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WasabiWasabi
AioliAioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Jeśli steki z tuńczyka są duże, pokroić na 8 porcji. W płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu lub plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj olej roślinny, sos sojowy, brązowy cukier, olej sezamowy, piernik i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Dodać tuńczyka; obrócić do marynaty. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający i przechowywać w lodówce, obracając raz, co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjąć tuńczyka z marynaty; marynatę rezerwować. Pokrycie i grill tuńczyk o 4 cali od średniego ciepła 10 do 15 minut, szczotkowanie 2 do 3 razy z marynaty i obracając raz, aż tuńczyk płatki łatwo z widelcem. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Tuńczyka posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
7
Podawać z wasabi Aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WasabiWasabi
AioliAioli

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn