Atolillo (Prosty Krem)
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Atolillo (prosty krem) może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, mleko, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Prosty Krem Z Dyni, My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz budyń owocowy, jak zrobić budyń owocowy / fruit s.
Instrukcje
Doprowadzić mleko do wrzenia na stovetop w małym rondlu lub w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w kuchence mikrofalowej.
W dużym rondlu o grubym dnie ubić cukier, skrobię kukurydzianą, żółtka i sól. Energicznie ubijając, dodaj 1/4 szklanki gorącego mleka do hartowania, a następnie kontynuuj ubijanie i dodaj pozostałe mleko w powolnym, stałym strumieniu.
Dodaj laskę cynamonu i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając; mieszanina zagęszcza się do konsystencji jogurtu. Nadal gotować przez 1 do 2 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem i ekstraktem z wanilii.
Usunąć i wyrzucić laskę cynamonu.
Przecedzić krem do dużej miski i podawać na ciepło z odrobiną zmielonego cynamonu. Alternatywnie, naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię atolillo i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, a następnie podawać schłodzone.