Arroz Con Coco (Kolumbijski Ryż Kokosowy)
Arroz Con Coco (kolumbijski Ryż kokosowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 1132 kalorii, 32G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.2 za porcję. Przepis ten zachwycił 156 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wody, sól koszerna, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ryż z kokosem i rodzynkami (Arroz con coco y Pasas), Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy), oraz Ryż z kokosem i soczewicą (Arroz con Coco y Lentejas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko kokosowe w rondlu o grubym dnie 2 quart na dużym ogniu, aż się ugotuje. Zmniejszyć do średnio niskiej i gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aż zredukowane do kilku łyżek (patrz uwaga powyżej). Nadal gotować, mieszając i zeskrobując stale, aż wybuchnie olej kokosowy i Kokosowe substancje stałe gotować do głębokiego, ciemnobrązowego, łącznie około 20 minut.
Dodać ryż, cukier (mniej więcej do smaku) i sól. Zwiększyć ciepło do średniego i gotować, stale mieszając, aż ziarna ryżu zaczną się przeźroczyste i złote, około 2 minut.
Dodaj rodzynki (jeśli używasz) i wymieszaj, aby połączyć.
Dodać wodę i wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do duszenia na dużym ogniu, zmniejszyć do najniższego możliwego ustawienia, przykryć i gotować przez 15 minut.
Wyjmij z ognia i pozostaw 15 minut dłużej. Puch widelcem i podawać.