Aromatyczne Wino-Duszona Wołowina
Aromatyczne wino-duszona wołowina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 67g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, szalotkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Wołowina Duszona W Czerwonym Winie, Wołowina duszona w czerwonym winie, oraz Duszony Mostek Wołowy Z Czerwonym Winem.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść masło w oliwie z oliwek.
Dodać mięso partiami i brąz na umiarkowanie dużym ogniu, około 4 minut na stronę.
Mięso przełożyć na półmisek i od razu obficie doprawić solą i pieprzem.
Dodaj 1/2 szklanki wina do zapiekanki i użyj metalowej szpatułki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki od dołu. Do zapiekanki włożyć całe mięso i dodać szalotki, marchew, cebulę, wiązkę ziół, anyż Gwiaździsty, ziarna pieprzu i pozostałe wino. Przykryj arkuszem papieru woskowego z masłem i pokrywką i zagotuj wino.
Przenieść zapiekankę do piekarnika i dusić wołowinę przez około 3 godziny, lub do bardzo miękkiej.
Wyjąć z piekarnika i przenieść mięso na talerz. Odcedzić soki do gotowania, naciskając na ciała stałe; wyrzucić ciała stałe.
Wypłucz zapiekankę i przywróć do niej soki do gotowania. Zrzuć tłuszcz. Dusić soki do gotowania na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zmniejszy się o około jedną trzecią, o 10 protokół. Powrót mięso do zapiekanki i dusić na małym ogniu do ogrzania przez, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso podawać z sokami do gotowania w oprawionych talerzach.