Arepowie Kolumbijscy
Need a wegetariańska przystawka? Kolumbijskie Arepy mogą być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10 i kosztuje 24 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka mąki arepa, wody, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas de Yuca (Cassavan Arepas), oraz Arepas z łososiem i krewetkami (Arepas con Salmon y Camarones) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do miski wrzucić mąkę arepa, ser i 1/8 łyżeczki soli, następnie wymieszać z wodą, aż się włączy.
Odstawić do momentu wchłonięcia wystarczającej ilości wody do utworzenia miękkiego ciasta, 1 do 2 minut (ciasto będzie nadal sztywnieć).
Uformuj 3 poziomowe łyżki ciasta na 1 kulkę i spłaszcz między dłońmi, delikatnie naciskając, aby utworzyć Patty o grubości 1/4 cala (2 1/2 do 2 3/4 cala szerokości), a następnie delikatnie naciśnij wokół boku, aby wyeliminować pęknięcia.
Przenieść na powierzchnię wyłożoną woskiem. Uformuj kolejne dyski z pozostałym ciastem w ten sam sposób, przenosząc się na powierzchnię wyłożoną papierem woskowym.
Rozgrzać olej w dużej patelni nieprzywierającej lub żeliwnej na średnim ogniu, aż się połyska, a następnie smażyć arepas w 2 partiach, obracając się raz, aż do głębokiego złota w plastrach, 8 do 10 minut łącznie na partię.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.