Arepas z serem śmietankowym
Arepas z serem śmietankowym mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji po 195 kalorii , 6 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 25 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubi 36 smakoszy i kucharzy. Jest on prezentowany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką sól, mąkę z arepas, mleko i kilka innych składników, możesz go przygotować. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 54% , co jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Blueberry Crumble Tart with Cream Cheese Whipped Cream , Cream Puffs with Espresso Cream Fil i How to Make Ice Cream Without an Ice Cream Machine .
Instrukcje
Wymieszaj w misce mleko, serek śmietankowy i sól; ubijaj, aż masa będzie gładka i piankowata.
Do mieszanki mlecznej dodaj cukier i mąkę arepas; mieszaj szpatułką, aż ciasto stanie się miękkie, gęste i podatne na pracę, około 1 minuty.
Podziel ciasto na 4 porcje (na 4 wgłębienia w maszynce). Uformuj każdą ćwiartkę w kulkę i mokrymi dłońmi delikatnie uformuj ją w gruby placek o grubości około 1/2 cala. Jeśli na zewnątrz widać małe pęknięcia, ciasto może być trochę za suche; dodaj więcej mleka.
Rozgrzej maszynkę do robienia arepasów i lekko posmaruj jej otwory olejem roślinnym.
Umieść kotlety w zagłębieniach urządzenia, zamknij pokrywę i gotuj przez jeden cykl gotowania urządzenia, około 5 minut. Aby uzyskać bardziej chrupiącą skórkę, przewróć arepas drewnianą łyżką lub szpatułką i powtórz cykl gotowania przez kolejne 5 minut. Kotlety będą chrupiące i zrumienione z obu stron, a wnętrze będzie całkowicie ugotowane.