Arepas Nadziewane Chile, Chorizo i Kukurydzą

Arepas Nadziewane Chile, Chorizo i Kukurydzą
Przepis na Arepas nadziewane chili, chorizo i kukurydzą można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 266 kalorii . Za 1,09 USD za porcję otrzymasz dodatek na 10 osób. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka masła, kolendry, kawałków limonki i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48% . Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Jajecznica Poblano Chiles z pikantnym sosem serowym , Wolnowarowana zupa kukurydziana Poblano z kurczakiem i chorizo oraz Chorizo i wołowina Quinoa nadziewana papryką .

Instrukcje

1
Nadzienie: Rozgrzej grill na średnio-wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kukurydza Kłosowa, łuskanaKukurydza Kłosowa, łuskana
2
W misce wymieszaj papryczki poblano z olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
2 Linki Meksykańskiej Chorizo Wieprzowej (około 8 Uncji), Drobno Pokrojonej2 Linki Meksykańskiej Chorizo Wieprzowej (około 8 Uncji), Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Linki Meksykańskie Chorizo Wieprzowe (około , Pokrojone W Drobną KostkęLinki Meksykańskie Chorizo Wieprzowe (około , Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Umieścić na grillu razem z szalotką i kukurydzą i smażyć, obracając od czasu do czasu, aż warzywa ładnie się zwęgliją.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Natychmiast włóż paprykę do miski, przykryj folią i odstaw na 10 minut, aby się napociła i zmiękła. Posiekaj zwęglone szalotki i włóż je do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Odetnij ziarna kukurydzy z kłosów i dodaj do miski. Paprykę obieramy ze skórki, drobno siekamy i dodajemy do kukurydzy i szalotki. Wymieszać z kozim serem i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Ser KoziSer Kozi
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Rozgrzej dużą patelnię do smażenia na grillu, dodaj chorizo i smaż, aż uwolnią się oleje, a chorizo będzie lekko rumiane, od 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Do mieszanki sera poblano i sera poblano dodać chorizo i delikatnie wymieszać. Odstawić do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1
Połącz mąkę i sól w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya SazonGoya Sazon
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wlać 2 1/2 szklanki gorącej wody i za pomocą drewnianej łyżki wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
3
Dodaj roztopione masło, przykryj folią i odstaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Ciasto podzielić na 12 małych kulek.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
5
Umieść każdą kulkę pomiędzy dwoma kawałkami plastikowego opakowania i spłaszcz za pomocą patelni o grubym dnie lub prasy do tortilli do około 3 1/2 cala średnicy i 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Rozgrzej olej rzepakowy na żeliwnej patelni na średnim ogniu. Smaż arepas, aż lekko się zarumienią – powinny mieć ładną skórkę na zewnątrz, ale nadal być miękkie w środku – około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Za pomocą ostrego noża przekrój arepas na pół, podobnie jak angielską muffinkę. Do każdego włóż od 1 do 2 łyżek nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
½ łyżeczki Soli½ łyżeczki Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Udekoruj odrobiną posiekanej kolendry i odrobiną soku z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn