Arepas Nadziewane Chile, Chorizo i Kukurydzą
Przepis na Arepas nadziewane chili, chorizo i kukurydzą można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 266 kalorii . Za 1,09 USD za porcję otrzymasz dodatek na 10 osób. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka masła, kolendry, kawałków limonki i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48% . Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Jajecznica Poblano Chiles z pikantnym sosem serowym , Wolnowarowana zupa kukurydziana Poblano z kurczakiem i chorizo oraz Chorizo i wołowina Quinoa nadziewana papryką .
Instrukcje
Nadzienie: Rozgrzej grill na średnio-wysokim ogniu.
W misce wymieszaj papryczki poblano z olejem rzepakowym.
Umieścić na grillu razem z szalotką i kukurydzą i smażyć, obracając od czasu do czasu, aż warzywa ładnie się zwęgliją.
Natychmiast włóż paprykę do miski, przykryj folią i odstaw na 10 minut, aby się napociła i zmiękła. Posiekaj zwęglone szalotki i włóż je do dużej miski.
Odetnij ziarna kukurydzy z kłosów i dodaj do miski. Paprykę obieramy ze skórki, drobno siekamy i dodajemy do kukurydzy i szalotki. Wymieszać z kozim serem i parmezanem.
Rozgrzej dużą patelnię do smażenia na grillu, dodaj chorizo i smaż, aż uwolnią się oleje, a chorizo będzie lekko rumiane, od 3 do 4 minut.
Do mieszanki sera poblano i sera poblano dodać chorizo i delikatnie wymieszać. Odstawić do momentu użycia.
Połącz mąkę i sól w dużej misce.
Wlać 2 1/2 szklanki gorącej wody i za pomocą drewnianej łyżki wymieszać do połączenia.
Dodaj roztopione masło, przykryj folią i odstaw na 10 minut.
Ciasto podzielić na 12 małych kulek.
Umieść każdą kulkę pomiędzy dwoma kawałkami plastikowego opakowania i spłaszcz za pomocą patelni o grubym dnie lub prasy do tortilli do około 3 1/2 cala średnicy i 1/4 cala grubości.
Rozgrzej olej rzepakowy na żeliwnej patelni na średnim ogniu. Smaż arepas, aż lekko się zarumienią – powinny mieć ładną skórkę na zewnątrz, ale nadal być miękkie w środku – około 5 minut z każdej strony.
Za pomocą ostrego noża przekrój arepas na pół, podobnie jak angielską muffinkę. Do każdego włóż od 1 do 2 łyżek nadzienia.
Udekoruj odrobiną posiekanej kolendry i odrobiną soku z limonki.