Arbuz z dipem dukkah
Arbuz z dipem dukkah może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 231 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 27 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz arbuza klinowego, nasiona kolendry, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 72%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak dukkah przyprawiony dip jogurtowy, Arbuzowe gwiazdki z owocowym dipem, oraz Dip Feta Z Arbuzową Rzodkiewką.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Orzechy laskowe i sezam upiec osobno na złoty kolor. W międzyczasie tostujemy kolendrę i nasiona kminku na suchej patelni, aż będą pachnące około 1 min. Spokojnie.
Przenieś orzechy, przyprawy i pozostałe składniki dukkah do robota kuchennego, młynka do kawy lub tłuczku i zaprawy. Zmiksować do grubej mieszanki. To będzie przechowywać w szczelnym słoiku przez okres do miesiąca.
Arbuza pokroić w małe, cienkie kliny. Obetnij skórkę od podstawy każdego klina, aby mogły wstać, umyj szczyty odrobiną oliwy z oliwek i zanurz w dukkah, aby służyć.