Apricot Gâteau Pithiviers
Apricot Gâteau Pithiviers wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 500 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten wegetariański przepis lacto ovo podaje 10 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 20 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka zmielonych migdałów, moreli, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pithiviers, Frangipane-phyllo Pithiviers, oraz Pithiviers pistacjowo-malinowy.
Instrukcje
W dużej misce ubić masło i cukier, następnie ubić jajko i żółtko. Wymieszaj migdały, mąkę i likier i dobrze wymieszaj z pastą do smarowania.
Rozwałkować połowę ciasta i ostrym nożem wyciąć okrąg o średnicy około 25 cm (jako prowadnicę użyć talerza obiadowego). Powinna być o grubości 2 x 1 monet.
Rozwałkować pozostałe ciasto i wyciąć kolejny okrąg, nieco większy niż pierwszy. Jeśli używasz gotowego ciasta, wyciąć okrąg z każdego arkusza i zamrozić, co pozostało.
Ułóż mniejsze kółko na blasze do pieczenia i wierzch połową nadzienia migdałowego, pozostawiając 2,5 cm obramowanie wokół krawędzi.
Rozłóż morele, a następnie połóż resztę nadzienia na wierzchu.
Umyj brzeg z ubitym jajkiem i ustaw pozostałe koło ciasta na górze, mocno dociskając krawędzie.
Z tyłu noża, linie score wokół zewnętrznej krawędzi ciasta. Teraz wciśnij tył noża 1 cm w krawędź ciasta w regularnych odstępach czasu, aby uzyskać zapiekany wygląd.
Posmaruj górę bardziej ubitym jajkiem i zdobądź zakrzywione linie promieniujące od środka koła. Uważaj, aby nie przeciąć ciasta. Schłodzić przez 20 minut. Tarta może być przygotowana wcześniej i zamrożona w tym momencie lub przechowywana w lodówce przez 2 dni.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Piec przez 30-35 minut, aż nadmuchany i złoty. Pozostawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia. Aby polewać, roztopić dżem na małej patelni i przejść przez sito. Następnie posmaruj ciasto.