Apricot Almond Linzertorte

Apricot Almond Linzertorte
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 519 kalorii, 10g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jeśli masz pod ręką wodę, mielone goździki, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Morelowy Linzertorte z bitą śmietaną, Linzertorte, oraz Linzertorte.

Instrukcje

1
Pulse tosty migdały i cukier w robocie kuchennym, aż orzechy są drobno zmielone. Mąkę, sól, cynamon, imbir i goździki przesiać do miski, następnie dodać do zmielonych orzechów w procesorze i pulsować, Aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MigdałyMigdały
GoździkiGoździki
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Lekko ubić żółtka, ekstrakty i skórkę w małej misce widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodaj do robota kuchennego wraz z masłem, a następnie pulsuj, aż ciasto uformuje kulkę. Uformuj jedną trzecią ciasta na dysk, a następnie rozwałkuj między 2 arkuszami folii w 10-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
RolkaRolka
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Przenieść do blachy do pieczenia i schłodzić do firmy, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Rozwałkuj pozostałe ciasto między 2 arkuszami folii w 12-calową rundę, a następnie przenieś do innej blachy do pieczenia i schłodzić, aż będzie twarde, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Dusić wodę, cukier, brandy, i morele w małym rondlu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż morele są miękkie i płyn jest syropy, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieś mieszaninę do oczyszczonego robota kuchennego i pulsuj, aż będzie prawie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Rozprowadzić mieszaninę na talerzu i schłodzić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Zdejmij dno formy sprężynowej i odwróć, a następnie zablokuj z boku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
3
Wyjmij większe ciasto okrągłe z lodówki i odklej górną warstwę folii, a następnie odwróć okrągłe na patelnię(ciasto pęknie w miejscach). Naciśnij ciasto równomiernie na dno, a następnie wyrzuć plastik. Złóż krawędź ciasta i naciśnij 1/2 cala w górę strony patelni (strona będzie grubsza niż na dole). Naciśnij delikatnie, aby zamknąć wszelkie pęknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
4
Piec ciasto, aż lekko rumiane, o 20 protokół, następnie ostudzić całkowicie na stojaku, o 30 protokół. (Ciasto będzie nadmuchać jak piecze, ale osiądzie jak ostygnie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozłóż nadzienie w skorupę za pomocą przesuniętej szpatułki lub tylnej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
6
Obierz górną warstwę folii z mniejszego ciasta okrągłego, a następnie pokrój ją na paski o szerokości 1/2 cala. (W razie potrzeby ponownie schłodzić paski.) Ułóż połowę pasków nad nadzieniem w odległości około 1 cala, naciskając końce na krawędź torte. Ułóż pozostałe paski na pierwszych paskach, tworząc prostą kratę. Naciśnij krawędzie wraz z opuszkami palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Piec, aż top jest rumiane, 40 do 50 protokół. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przed podaniem usuń stronę patelni i krawędź torte z cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Torte (bez cukru cukierniczego) można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać, przykryte, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn