Apple-Spice Angel Food Cake
Apple-Spice Angel Food Cake może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 29 centów za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 132 kalorie, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga mieszanki ciasta anielskiego, przyprawy do szarlotki, bitej polewy i/lub opcjonalnie jabłka oraz musu jabłkowego. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto Cynamonowo-Jabłkowe Angel Food, Babunia Lorraine ' s Apple Angel Food Cake, oraz Angel Food Cake.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ciasto i wodę. Pokonaj na niskiej prędkości przez 30 sekund. Pokonaj na średniej prędkości przez 1 minutę. Dodać mus jabłkowy, orzechy pekan i przyprawę do ciasta.
Delikatnie łyżką do nie natłuszczonego 10-calowego. patelnia do rur.
Przetnij ciasto nożem, aby usunąć kieszenie powietrzne.
Piecz na najniższym ruszcie piekarnika w temperaturze 350° przez 35-45 minut lub do momentu, gdy lekko się zrumieni, a cały wierzch będzie suchy. Natychmiast odwrócić patelnię; całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
Przejedź nożem boczną i Środkową rurkę patelni.
Wyjmij ciasto na talerz do serwowania.
W razie potrzeby udekoruj bitą polewą i/lub plasterkami jabłka.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Ciasto Angel Food można łączyć z winem musującym i musującym różem. Lekkie i chrupiące musujące różowe uzupełnia puszyste ciasto Angel food - tym bardziej, jeśli podajesz je z truskawkami. Oczywiście sprawdzi się również słodkie musujące białe wino. Jednym z win, które można spróbować, Jest Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.