Apple Galette
Apple Galette może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 367 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, żółtko jaja, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Apple Galette, Apple Galette, oraz Apple Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub dużej misce połączyć mąkę, cukier granulowany i sól.
1/2 szklanki masła pokroić na kawałki i dodać do mieszanki mąki; silnik impulsowy, pokroić blenderem do ciast lub wcierać palcami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Przy pracy silnika (lub mieszając widelcem po każdym dodaniu), dodać żółtko jaja i 3 do 4 łyżek zimnej wody, 1 łyżka stołowa na raz; proces lub mieszać tylko do momentu, aż mieszanina połączy się w kulkę. Uformować ciasto na płaski dysk, owinąć w folię i schłodzić, aż będzie twarde, ale nadal giętkie, około 1 godziny.
Tymczasem, rozprzestrzeniać orzechy włoskie na patelni i piec w piekarniku 375, aż ledwo Złoty pod Skórki, 6 do 8 minut (pozostawić piekarnik na). Grubo posiekać orzechy.
Jabłka obieramy i rdzeniujemy; kroimy każde na osiem klinów. W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu roztopić pozostałe 2 łyżki masła. Gdy jest spieniony, dodać jabłka i mieszać często, aż lekko zmięknie i brązowy na brzegach, 10 do 12 minut.
Posypać brązowy cukier i gałkę muszkatołową na owoce i mieszać, aż płyn jest syropy i bulgotanie, o 5 protokół. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Rozpakuj ciasto. Na lekko posypanej mąką powierzchni, z lekko posypanym mąką wałkiem do ciasta, zwiń w okrągłą średnicę około 15 cali. Linia 12-przez 15-calowy blacha do pieczenia z pergaminem gotowania (lub masło arkusz dobrze) i ostrożnie przenieść ciasto okrągłe do arkusza (krawędzie powieszą się na arkuszu).
Wlać mieszankę jabłkową na środek ciasta, układając kliny w okręgu o szerokości około 8 cali i wysokości 2 cali. Delikatnie złożyć krawędzie ciasta na jabłka, plisowanie jak idziesz, pozostawiając otwór około 4 cali szerokości w środku.
Wymieszaj ciasto z ubitym jajkiem.
Piec w piekarniku 375, aż ciasto będzie złociste, a jabłka będą miękkie po przekłuciu, 40 do 45 minut (35 do 40 w piekarniku konwekcyjnym).
Przenieść galette (z pergaminem, jeśli używasz) do stojaka z drutu do ostygnięcia.
Przełożyć na duży talerz, delikatnie wyciągając pergamin spod tarty.
Podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej, pokroić w kliny.