Anyż jeżyny gwiazdkowe z sorbetem cytrynowym
Need a dairy free side dish? Anyż Gwiaździsty z sorbetem cytrynowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 350 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz jeżyny, ciasteczka piroline, anyż Gwiaździsty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Anyż jeżyny gwiazdkowe z sorbetem cytrynowym, Sorbet Anyżowo-Cytrynowy, oraz Sorbet: Wapno Kaffir, Imbir, Anyżowy Sorbet dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu umieszczonym na umiarkowanym ogniu połącz wodę, cukier, anyż i sok z cytryny. Wymieszać i gotować, aż cukier rozpuszcza się i woda dojdzie do bańki.
Dodać jeżyny i gotować 30 sekund.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na 1 lub 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Usuń anyż Gwiaździsty. Sorbet cytrynowy miarka do 4 małych kubków deserowych. Top cytrynowy sorbet z anyżu gwiazdkowego i jeżyn i dekorować desery z 2 ciastka piroline lub deserowe wafle.