Anytime Sos Z Indyka
W każdej chwili sos z indyka może być tylko sos, którego szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, seler, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Miso-natarty Indyk z sosem z indyka, oraz Sos Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować kawałki indyka w gorącym oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 6 do 8 minut z każdej strony lub do lekko rumiane.
Dodaj cebulę i seler, i smażyć 4 protokół. Stopniowo mieszać w bulionie z kurczaka, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni; wymieszać pietruszkę. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 30 minut.
Wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej do dużej miski, odrzucając ciała stałe.
Roztopić masło w holenderskim piecu na średnim ogniu; trzepaczka w mące, i gotować, ubijając stale, 1 do 2 minut lub aż mieszanina jest złoty i gładki. Stopniowo ubijać mieszankę bulionu; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 minut lub do żądanej grubości. Wymieszać pozostałe składniki.