Antyczne Ciasto Radiowe
Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 14g tłuszczu i w sumie 384 kalorii. Za 93 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Jeśli masz pod ręką cukier cukierniczy, kubki z masłem orzechowym, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Antyczna Szarlotka, Antyczna Szarlotka, oraz Migdał Antyczne Kruche dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Przygotuj ciasto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając 2 łyżeczki granulek kawy.
Wlać do trzech wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką form do pieczenia, dwóch 8 cali. kwadrat i jeden 8 cali. rundzie.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta.
Ostudzić ciasta przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty. Ochłodzić całkowicie.
Pokrój okrągłe ciasto na pół, tworząc dwa półkola.
Do lukru, masła śmietankowego i cukru w misce.
Dodaj kakao, wanilię i sól. Rozpuść Pozostałe granulki kawy w wodzie; dodaj tyle do kremowej mieszanki, aby uzyskać pożądaną konsystencję rozprowadzania.
Umieść jedno kwadratowe ciasto na zadaszonej desce.
Umieść przyciętą krawędź półokrągłego ciasta, dotykając jednej strony kwadratowego ciasta. Zamrozić wierzch obu ciast. Ułóż pozostałe placki kwadratowe i półkole na wierzchu. Gładko zamrozić górę i boki. Odłóż pozostały lukier na bok.
Rozpakuj kubki z masłem orzechowym.
Umieść każdą filiżankę około 1-1 / 2 cala. od spodu i boków tortu na pokrętła radiowe, jak pokazano na zdjęciu.
W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej rozpuść białą czekoladę.
Rozłóż na woskowanym papierze w prostokąt około 6 cali. x 1-1 / 2 w. x 1/16 w.
Pozostaw do stwardnienia przez 5 minut. Za pomocą ostrego noża pociąć na 5 cali. x 1-w. prostokąt.
Gdy biała czekolada jest całkowicie zastygła, użyj wykałaczki zanurzonej w brązowej lub czarnej paście do barwienia żywności, aby napisać "AM" i "FM", jak pokazano na zdjęciu.
Dodaj znaki stacji w ten sam sposób.
Umieść czekoladowy prostokąt 1 cal nad tarczami.
Rozpuść kawałki czekolady i umieść w małej plastikowej torbie.
Umieść kawałek woskowanego papieru na papierze milimetrowym.
Wytnij mały otwór w rogu torby.
W przypadku głośnika radiowego rura a 5-in.- szerokie półkole rozpuszczonej czekolady na woskowany papier. Używając papieru milimetrowego jako prowadnicy, przekątna rury 1/4 cala. osobno. Powtórz linie w przeciwnym kierunku. Wstaw do lodówki do zestalenia. Ostrożnie wyjmij głośnik z woskowanego papieru i umieść około 1 cala od góry ciasta.
Przygotuj kolejną plastikową torbę i włóż okrągłą końcówkę i zarezerwowany lukier. Ułóż obramowanie wokół białego prostokąta. Włóż końcówkę Gwiazdy. Ułóż obramowanie liny wokół górnej i dolnej krawędzi ciasta.