Anniversary Chicken
Rocznicowy kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kawałki boczku, sos sałatkowy, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos sałatkowy można śledzić to danie główne z Jedna Miska Ciasta Czekoladowego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest dobre. Podobne przepisy to Jubileuszowy Kurczak I, Dziesięć lat i liczenie: Jubileuszowy Kurczak z szafranem i konserwowaną cytryną, oraz Anniversary Chowder.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać piersi z kurczaka, i saute 4 do 5 minut z każdej strony, aż lekko rumiane.
Umieść rumiane piersi z kurczaka w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Posmaruj sosem teriyaki, a następnie nałóż sos sałatkowy na łyżkę.
Posypać serem, zieloną cebulką i kawałkami boczku.
Piec przez 25 do 35 minut, lub aż kurczak nie jest już różowy i soki uruchomić jasne.
Udekorować natką pietruszki i podawać.