Angel Food ciasto nadziewane bitą śmietaną i jagodami
Przepis Angel Food ciasto nadziewane bitą śmietaną i jagodami można zrobić w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 271 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka śmietany do ubijania, cukier granulowany, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Spróbuj Angel Food Cake z jagodami i bitą śmietaną, Babeczki Angel Food z bitą śmietaną i jagodami, oraz Jagody i śmietana Anioł jedzenie ciasto drobiazg dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować jagody, połącz pierwsze 5 składników; wrzuć do połączenia. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
2
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Aby przygotować ciasto, umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem. W średniej misce przesiać mąkę, 1/2 szklanki cukru pudru i imbir. Pozostałe 1/2 szklanki cukru pudru i 3/4 szklanki cukru granulowanego przesiać w innej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Cukier Puder
Imbir
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Piekarnik
4
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Sól
6
Dodać sproszkowaną i granulowaną mieszaninę cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Przesiać mieszaninę mąki na mieszaninę białka jaja, 1/4 szklanki na raz; złożyć. Złóż 2 łyżki soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Białka Jaj
Mąka Uniwersalna
Sok
7
Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy miski rur, równomiernie rozłożone. Złamać kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Patelnia
8
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; całkowicie schłodzić. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
Patelnia
9
Wytnij 1 cal od góry ciasta za pomocą ząbkowanego noża; odstaw wierzch ciasta na bok. Wydrąż dno ciasta za pomocą małego noża, pozostawiając skorupę o grubości 1 cala; zarezerwuj podarte ciasto do innego użytku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
Nóż
10
Aby przygotować bitą śmietanę, umieść śmietanę w średniej misce; ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do miski; wyrzucić strąk. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru pudru, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Bita śmietana
Wanilia
Krem
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
11
Łyżka wszystko, ale 1 szklanka mieszanki jagodowej do skorupy ciasta; top z bitą śmietaną. Zastąpić wierzch ciasta; posypać 2 łyżkami cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Bita śmietana
Jagody
12
Podawać natychmiast z dodatkową mieszanką jagodową; w razie potrzeby udekorować skórką pomarańczową.