Anatolijski Bulgur Pilav

Anatolijski Bulgur Pilav
Potrzebujesz przystawki bez nabiału? Anatolian Bulgur Pilav może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 279 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 73 centy za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka mięty, zielonej soczewicy, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują turecki pilaw z bakłażana (Patlicanli Pilav), pilaw bulgur z zieloną soczewicą, podawany z karmelizowaną cebulą -Mercimekli Bulgur Pilavi i por z bulgurem.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć i mieszać cebulę na gorącym oleju na złoty kolor, 2 do 3 minut. Wymieszaj pomidory z cebulą; kontynuuj gotowanie, aż pomidory zmiękną, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Dojrzały Pomidor, Pokrojony W Małą Kostkę1 Dojrzały Pomidor, Pokrojony W Małą Kostkę
Dojrzały Pomidor Pokrojony W Drobną KostkęDojrzały Pomidor Pokrojony W Drobną Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wlać bulion wołowy do mieszanki cebuli i pomidorów; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Do wrzącego bulionu wmieszaj bulgur; doprawić solą i czarnym pieprzem. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż bulgur zacznie mięknąć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
BulgurBulgur
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
4
Dodaj soczewicę i ciecierzycę; kontynuuj gotowanie, aż wilgoć wyparuje, a bulgur będzie miękki, jeszcze od 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
SoczewicaSoczewica
BulgurBulgur
5
Zdejmij patelnię z ognia. Odstawić do ostygnięcia na około 30 minut. Dodaj miętę do mieszanki bulgur i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn