Aloo Matar Ka Pulao (Indyjski Ryż Z Ziemniakami I Groszkiem )

Aloo Matar Ka Pulao (Indyjski Ryż Z Ziemniakami I Groszkiem )
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj Aloo Matar Ka Pulao (Indyjski ryż z ziemniakami i groszkiem). Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 86g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 3729 kalorii. Na 13,3 zł za porcję, ten przepis okładki 76% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Mieszanka grochu, masło, sproszkowane nasiona kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 82%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak matar pulao lub groszek pulao / jak zrobić matar pulao, Aloo Matar curry, jak zrobić Aloo matar | SOS aloo matar, oraz Aloo Matar: Indyjski Pean i Curry ziemniaczane.

Instrukcje

1
Ryż umyć i moczyć w 2 szklankach wody przez godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
2
Drenaż well.In grubą patelnię, rozgrzać masło i dodać kminek i imbir.Gdy imbir staje się jasnobrązowy, dodać groch i ziemniaki, kolendra, garam masala, sól i kurkuma. Smażyć do dobrego wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
KurkumaKurkuma
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj odsączony ryż i 4 szklanki wody, doprowadzić do wrzenia odkryte, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu i przykryć. Ryż należy zrobić w ciągu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Podawać na gorąco.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia99
Magazyn